|
En Toni, el mestre, ens explica el que farem durant el matí. El primer serà rentar-nos les mans per poder treballar la pasta. Ens va mostrar els ingredients per fer les magranetes i ens explicà el seu origen: l' oli es fa de de ses olives, la farina del blat i que la llevadura està formada per unes bactèries que es mouen i fan augmentar la pasta.
|
|
Molts atents a l' explicació !!! |
|
Després de mesclar-los remanam un poc cada un fins que es fa la pasta i feim una bolleta. |
|
I una creu enmig perquè surti l' aire |
|
I després dins el forn de llenya. Varen ser boníssimes!!! |
|
Mentre es couen les magranetes anam a berenar , a jugar i a visitar els animals. |
|
Donam ordi a les cabres |
|
Vàrem aprendre que les cabres tenen tres estómacs i són remugants. |
També donam menjar a les ovelles i menets que s' assusten quan ens senten arribar.
Els ànecs compareixen per menjar. Tenen plomes impermeables, no es banyen.
|
Els porcs mengen uns pèsols molt petits. |
|
La somera Ferriola ja té molts d' anuys. Se deixa tocar, només per davant , anam alerta per darrera que no ens faci un cop de peu. |
|
Els indiots sí se banyen. Les seves plomes no són impermeables. |
Després de berenar tiram els fems al seu lloc.
|
Na Ferriola comença a canviar el pèl i el prepara per a l' hivern, més espès i arrissat per protegir-se del fred. |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada