visitants

diumenge, 18 d’octubre de 2015

EXCURSIÓ CAMP D' APRENENTATGE DE SON FERRIOL

En Toni, el mestre, ens explica el que farem durant el matí.
 El primer serà rentar-nos les mans per poder treballar la pasta.
Ens va mostrar els ingredients  per fer les magranetes i ens explicà el seu origen: l'  oli es fa de  de ses olives, la farina del blat i que la llevadura està formada per unes bactèries que es mouen i fan augmentar la  pasta.

Molts atents a l' explicació !!!
Després de mesclar-los  remanam un poc cada un fins que es fa la pasta i feim una bolleta.
I una creu enmig perquè surti l' aire

I després dins el forn de llenya. Varen ser boníssimes!!!
Mentre es couen les magranetes anam a berenar , a jugar i a visitar els animals.
Donam ordi a les cabres
Vàrem aprendre que les cabres tenen  tres estómacs i són remugants.


                    També donam menjar a les ovelles i menets que s' assusten quan ens senten arribar.

                               Els ànecs compareixen per menjar. Tenen plomes impermeables, no es banyen.



Els porcs mengen uns pèsols molt petits.
La somera Ferriola ja té molts d' anuys. Se deixa tocar, només per davant , anam alerta  per darrera que no ens faci un cop de peu.
Els indiots sí se banyen. Les seves plomes no són impermeables.








                                                  Després de berenar tiram els fems al seu lloc.








Na Ferriola comença a canviar el pèl i el prepara per a l' hivern, més espès i arrissat per protegir-se del fred.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada